Porche Racing Club Finland

Ajankohtaista

26.08.2018 20:52:34

Porsche Club Finland Festival 2018 - GT3 Cup Challenge FIN / NEZ


Rautiainen ja Haru GT3 Cup Challenge Finland / NEZ-voittoihin

Yksi kotimaisen rata-autoilun huippuviikonlopuista on Alastaron moottoriradalla järjestettävä Porsche Club Festival. Viikonlopun aikana Porscheja saattoi ihailla niin radalla, näyttelyssä kuin pysäköintipaikoillakin. Tapahtuma näet houkuttelee paikalle satoja merkkiuskollisia harrastajia autoineen ja traktoreineen.

Mitään pönötystä tapahtuma ei silti ole, sillä jokainen halukas pääsee ulkoiluttamaan omaa Porscheaan Alastaron vaativalla radalla. Hyvää esimerkkiä ajolinjoista tarjoilevat Porsche GT3 Cup Challenge Finland sekä PRCF Sports Cup ja TimeTrial.

Porsche GT3 Cup Challenge tarjosi radalla kaksi jännittävää starttia. Ensimmäisessä aika-ajon ykkönen, Tommi Haru piteli tahtipuikkoa, mutta Jim Rautiainen ei kärkimiestä päästänyt helpolla. Lopulta kisa ratkesi Rautiaisen eduksi.

Toisessa lähdössä ei Haru jättänyt mitään sattuman varaan. Auto pysyi viivojen välissä ja vaikka loistavan startin ottanut Viron Oliver Tiirmaa aika-ajoin nousi alle sekunnin päähän Harusta, pysyi järjestys samana ruutulipulle saakka.

- Minulla ei ollut mitään ongelmaa pitää Oliveria takanani. Päätin keskittyä peilien tuijottamisen sijaan omaan ajooni ja tein aina tarpeen mukaan lisää eroa. En halunnut repiä turhaan, enkä toisaalta lähtenyt liikaa kyttäämään muiden tekemistä. Tiesin, että nopeilla osuuksilla olen riittävän nopea ja saan siinä eroa, joten ei haitannut, vaikka Oliver tuli hitaammissa paikoissa vähän lähemmäs, Haru kertasi.

Tiirmaa oli pelkkää hymyä kisan tauottua.
- Olen todella tyytyväinen, Tiirmaa hymyili.
- Yritin kakkoslähdössä tulla jarrutuksiin mahdollisimman aggressiivisesti, mutta mutkien ulostulossa jäin aina Tommille. Sen verran autoissamme on eroa, että suorilla en pysynyt hänen vauhdissaan, Tiirmaa mietti.

Rautiainen oli kakkoslähdön kolmas.
- Tulin sen, minkä tällä vanhemmalla autolla pääsee. Enempään se ei tänään riittänyt. Mutta katsotaan nyt, jospa kaluston saisi piakkoin päivitettyä, Rautiainen virnisti.

Vanhemman sukupolven autolla ajoi myös Harri Toivonen. Pitkän linjan monitaituri oli starteissa neljäs ja viides. Aktiiviurallaan 1980- ja 90-luvuilla Le Mansissa, MM-ralleissa ja jopa F1-testeissä ajanut Toivonen nautti viikonlopusta.
- Oli hieno kokemus. Ja hieno auto, vaikka se tietysti olikin hieman kärkiautoja hitaampi. Keppivaihteet ja kaikki, kyllä sillä aika paljon antoi tasoitusta, mutta kivaa oli, Toivonen summasi.
- En ole rataa ajanut pitkiin aikoihin, joten oli radassa ja muissakin nikseissä taas aika paljon opettelemista. Mutta koko ajan sain sekunnin kymmenyksiä pois. On tämä vaan ihan erilaista kuin rallin ajaminen, Toivonen vertaili.

Porsche Festivalin kunniavieraana oli tuttuun tapaan BMW Xtreme. Merkkiluokka ajoi kolme siistiä, mutta tasaväkistä starttia. Niissä voittoihin ajoivat Juha Huhtala/Markus Grönthal kerran sekä ranskalainen Thomas Padovani kahdesti.

(teksti ja kuvat Jari Kohonen)