Porche Racing Club Finland

Ajankohtaista

23.04.2017 21:10:39

Porsche GT3 Cup Challenge valmiina uuteen kauteen


Porsche GT3 Cup Challengen näyttämönä on Finnish Touring Cars Championship (FTCC). FTCC on myös V8 Thunder-, BMW Xtreme- ja V1600-luokkien kilpasarja.

SM-sarjassa kilpaillaan muissa luokissa. SM-sarja vierailee kahdessa FTCC:n kilpailuissa, Ahveniston 50-vuotisjuhlatapahtumassa kesäkuussa ja sarjan päätöksessä syyskuussa Alastarolla.

FTCC:n ja sitä myötä myös Porsche GT3 Cup Challengen erikoisuus on tällä kaudella se, että kilpailut vierailevat kahdesti ulkomailla. Kausi avataan heti komeasti Latvian pääkaupungissa Riiassa.

Historiallisesti arvokas Biķernieki on vuoden vanhempi kuin Ahveniston moottorirata. Suomalaisille Porsche-kuljettajille uusi tuttavuus on ikänsä ohella myös puitteiltaan ja sijainniltaan samankaltainen kuin Ahvenisto. Vanha rata sijaitsee käytännössä kaupunkialueella, aivan sen ruutukaava-alueen laitamille.

Puistomainen rata tarjoaa useitakin variaatioita. Porsche GT3 Cup Challengen kisa käydään radan nopeimmalla, 3,66 kilometrin mittaisella osalla.

Kisasta odotetaan tavallistakin suurempaa, sillä se avaa Porschen osalta kaksi sarjaa. Suomalaisen Porsche GT3 Cup Challengen kuljettajat ja tiimit näet kilpailevat myös kansainvälisen autoliiton FIA:n Pohjois-Euroopan mestaruudesta. NEZ eli North European Zone -sarja tulee koostumaan kolmesta kilpailusta, joista ensimmäinen ajetaan Riiassa. Kaksi muuta ajetaan Viron Pärnussa ja Suomessa Alastarolla.

Odotukset korkealla

Kotimaiseen Porsche GT3 Cup Challengen pisteistä kilpailee tällä kaudella kymmenen kuljettajaa.
? Kiinnostuneita ajajia on ollut enemmänkin. Muutamaan osakilpailuun saadaan mahdollisesti vieraskuljettajia, Relaa Racingin ajaja ja tiimipäällikkö Raimo Niemi vihjaa.
Riian, Pärnun ja Alastaron NEZ-kilpailuihin luonnollisesti on odotettavissa säpinää, sillä kymmenen maan yhteinen mestaruussarja kiinnostaa myös naapurimaissa.
? NEZ kattaa Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi Venäjän ja Valko-Venäjän. Näissä maissa on vahvaa kiinnostusta Porsche GT3 Cupiin, Niemi tietää.


Värikkään kauden suomalaismielenkiinto kohdistuu uusiin Porsche GT3 Cup Challenge Finlandin junioriohjelman kuljettajiin. Viime kaudella Italian Renault Clio Cupissa ajanut Jussi Kuusiniemi, 19, ja pitkän karting-uran jälkeen Kuusiniemen tapaan mm. V1600-luokassa kisannut Roope Rinne-Laturi, 17, ovat Junior Programin uudet tähdet.

Rinne-Laturi otti Ahveniston mediatilaisuuden yhteydessä tuntumaa Porscheen.
? Porschella ajoin viime kaudella kaksi kilpailua ja niistä jäi erittäin hyvä maku. Relaa Racing on tiiminä tuttu ja myös auto on entuudestaan tuttu, Rinne-Laturi sanoo.
? Ahveniston radalla tämä oli ensimmäinen kerta Porschella. Toki rata oli pölyinen ja liukas, mutta ainahan täällä on hienoa ajaa. Upea rata korkeuseroineen, Rinne-Laturi hymyilee.
? Riikaan lähden erittäin hyvillä mielin. Paikassa en ole koskaan käynyt, mutta simulaattorissa olen sitä ajanut ja videoita olen myös katsellut. Siihen se sitten jääkin, Rinne-Laturi paljastaa.
Simulaattoriajot ja sisäkameravideot ovat kuitenkin jo luoneet pohjaa siihen, mitä tuleman pitää.
? On aika erikoinen rata. Tosi nopea ja sitten siellä on yksi jännä kohta, sellainen nyppy. On vielä arvoitus, miten siihen oikein tullaan, Rinne-Laturi pohtii.

Jari Kohonen

Porsche GT3 Cup Trophy kilpailukalenteri 2017:

28.-29.4. Bikernieku, Riika, Latvia
2.-3.6. Ahvenisto, Hämeenlinna
30.6.-1.7. Auto24Ring, Pärnu, Viro
25.-26.8. Porsche Festival, Virttaa
23.-24.9. Alastaro, Virttaa


Kilpailijat 2017

Tommi Haru
Raimo Kulli
Jussi Kuusiniemi
Ari Laivola
Raimo Niemi
Clas Palmberg
Jim Rautiainen
Roope Rinne-Laturi
Daniel Skurnik
Jaakko Tapper