Porche Racing Club Finland

Ajankohtaista

31.03.2017 10:55:09

Roope Rinne-Laturi on nopea


Suomen rata-autoilukausi 2017 starttaa reilun kuukauden kuluttua! Finnish Touring Cars Championship?sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Latvian Riikassa. Uuden FTCC-sarjan yhtenä luokkana nähdään upea Porsche GT3 Cup Challenge.

Juuri julkistetun tiedon mukaan 17-vuotias Roope Rinne-Laturi ajaa Junior-ohjelmassa Relaa Racing-tiimin autolla #31.

Roopella on vahva tausta autourheilussa - nuori mies aloitti kartingin vuonna 2005 ja jatkoi lajin parissa aina vuoteen 2013 asti. Lisäksi muun muassa V1600-luokka on tullut tutuksi. Tuleva kausi ei kuitenkaan ole ensikosketus Porschen kilpa-autoihin.

"Viime vuonna ajoin kaksi kilpailua Porsche GT3 Cupissa ja nimenomaan tässä samassa Relaa Racing?tiimissä. Autosta on jo tuntuma ja tallin henkilökunta tuttua. Luokasta on muutenkin erittäin hyvä kuva, sillä olen seurannut sitä jo muutenkin tässä aiempina vuosina. Tämä Junior-ohjelma on erittäin mieleinen tilaisuus päästä ajamaan huippukalustolla" Roope kommentoi.

"Veri vetää ratapuolelle ja tahtotila oli jatkaa näissä ympyröissä. Siinäkin mielessä tämä ajopaikka Relaa Racingin Porschella on erittäin mieleinen ratkaisu" Rinne-Laturi toteaa ja jatkaa että tiimissä ja autossa on potentiaalia ja kauden tavoite on kristallinkirkas.

"Emil Westman osoitti viime vuonna, että Junior-ohjelmasta voi nousta mestariksi. Se on myös minun tavoite. Ennen kauden alkua ajetaan simulaattorilla ja treenaataan, jotta ollaan sitten Riikassa valmiita aloittamaan mestaruuden metsästys" Roope päättää.

Tällä kaudella Junior-ohjelmaan osallistujien määrää ei ole rajoitettu joten odotamme mielenkiinnolla millaisia haastajia Roope saa!

Rata-autoilun FTCC-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Latvian Riikassa 28.-30. huhtikuuta. Kaiken kaikkiaan sarjassa ajetaan neljä kilpailua. Lisäksi Porsche GT3 Cup Challenge ajaa viidennen kilpailun perinteisen Porsche Club Finland Festivaalin yhteydessä elokuun viimeisenä viikonloppuna.